img1
img2
img3

Omgeving

 

 

Actief genieten van natuur, cultuur, winkelen en watersport
In Midden-Limburg is voor volwassenen en kinderen van alles te zien, te doen en te beleven. Of je nu wilt winkelen, fietsen, wandelen, of paardrijden; Midden-Limburg is een eldorado voor ontspanning. Houd je van watersport, dan zijn de Maasplassen, op 3 kilometer van De Spar, dé place to be. Naast zeilen en varen, kun je er onder andere rondvaarten en kanotochten maken en zijn de vele dag stranden ideaal voor gezinnen. Ook natuur, bij de Spar naast de deur, is er in overvloed, met onder andere twee nationale parken en diverse andere natuurgebieden. De Spar ligt in het natuurgebied Leudal. Door de rijke cultuur zijn er talloze bezienswaardigheden voor de hele groep.
Winkelstad Roermond met het grootste Designer Outlet Center van de Benelux en Duitsland, het Retailpark, de huis- en tuin boulevard en de gezellige binnenstad is een mekka om te winkelen en te flaneren. Het witte stadje Thorn, vestingsstad Stevensweert en de poort van Limburg, Weert, zijn absolute aanraders voor een dagtocht. In al deze plaatsen zijn er ook rondleidingen.
De vele evenementen en streekproducten in het bourgondische Midden-Limburg en het vlakbij gelegen Duitsland en België maken de gezellige sfeer compleet.

Klik hier voor meer informatie over Midden Limburg.

Klik hier voor meer informatie over Leudal

Ruime keuze in actieve ontspanning
De Spar biedt op eigen terrein voldoende mogelijkheden voor sportieve en actieve activiteiten. Neem spelmaterialen mee of huur ze en de beleving kan beginnen. Er zijn in de directe omgeving diverse buitensportcentra. Op een uur rijden heeft een van deze centra een eigen outdoorlocatie in de Belgische Ardennen.
Het terrein van De Spar en de bomen bieden veel mogelijkheden voor spel en activiteit.
Actief en sportief bezig zijn: Midden in Limburg vind je sportieve ontspanning voor iedereen én voor elke leeftijdsgroep. Bezoek een van de vele zwemparadijzen, een boot huren en de Maasplassen ontdekken, te paard een rit maken door de natuurparken, elke dag opnieuw is er van alles te ontdekken!
Wie van een actief verblijf op de Spar komt in Midden-Limburg volledig aan zijn trekken. Van wandelen, mountainbiken en nordic walking door de immense natuurgebieden, tot karten, golfen en het traditionele beugelen waar de streek bekend om staat; de sportieve mogelijkheden zijn onbeperkt. De Spar ligt op loopafstand van het zwembad van Haelen en ligt 4 km van zwembad De Leister in Roggel.

De Spar midden in natuurgebied Leudal

Het natuurgebied Leudal vormt het visitekaartje van buitencentrum De Spar. Veelvuldig bezongen en beschreven, steeds weer terugkerend in brochures, toespraken en verhalen van bezoekers van de Spar. En terecht! Want waar vind je binnen onze landsgrenzen nog een cultuurlandschap dat zoveel te bieden heeft op het gebied van ontstaansgeschiedenis, archeologie, streekhistorie, natuur, bos en landschap en waarin het bovendien ook nog eens uiterst prettig is om te recreëren. Er zijn diverse knooppuntroutes die zelf kunnen worden samengesteld.

Uniek bos met veel water en beken

Het natuurgebied Leudal is gelegen tussen de dorpskernen Haelen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen.
Het natuurgebied omvat zo'n 900 ha, waarvan een groot deel (500 ha) als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Het gebied is met name bekend vanwege zijn beekdalen.
De hoogste natuurwaarden van het Leudal zijn de beekdalen. De vegetatie is er zeer gevarieerd. Bijzonder zijn de diepst ingesneden dalen vanwege de daar optredende kwel en de daarbij behorende vegetatie. De natte bossen in de diepe beekdalen behoren tot bijzondere bostypen (elzenbroek, Vogelkers-Essenbos, Haagbeukenbos, berkenbroek). Daarin treft je vooral soorten aan die op diepe kwel wijzen, zoals grote hoeveelheden goudveil, dotterbloem en waterviolier. In poelen en moerasjes groeien verder slangenwortel, elzenzegge, stijve zegge, gagelstruwelen en adderwortel.
Op betrekkelijk voedselarme plekken in het beekdal bloeien in het voorjaar de slanke sleutelbloem, bosanemoon, dalkruid en lelietjes-van-dalen.

Wandelen naar de Leumolen en het bezoekerscentrum

Het Leudal is een zeer populair wandelgebied en wordt onder andere aangedaan door het Peellandpad, maar er zijn ook veel kortere wandelroutes te vinden, waarvan een aantal gemarkeerd is met gekleurde paaltjes. Deze beginnen vlak bij het bezoekerscentrum, op 1 kilometer van de Spar, gevestigd in de Sint Elisabethshof.
In het centrum kunnen groepen excursies maken, maar tevens zijn een bezoek aan het Leudalmuseum en de wisseltentoonstellingen zeer de moeite waard. Zeker ook voor kinderen. Tevens zijn in het winkeltje diverse leuke cadeautjes of informatieve artikelen te koop. Op aanvraag en in overleg kunnen ze bij het bezoekerscentrum een "op maat" activiteit voor jouw groep samenstellen.

Klik hier voor de website van het bezoekerscentrum Leudal.

 

Diverse wandelroutes in de directe omgeving en zelfs voorbij het terrein van de SPAR

Wandelroute Leudal: Roggel 12 km

Wandelroute Leudal: Haelen Nunhem 12,2 km

Wandelroute Leudal: Haelen Heythuysen 10 km

Wandelroute Leudal: Haelen 6,5 km

Wandelroute Leudal: Heythuysen 10,3 km